We Rise: ‘Zelfs temidden van zware kritiek, handhaaft Lizzo de boodschap van positiviteit, zelfliefde en acceptatie

by g.wijngaarden@rtv-7.com

Gedurende haar carrière heeft Lizzo naam gemaakt met het verspreiden van de boodschap van eigenliefde en lichaamspositiviteit met behulp van haar eigen methoden. Hierdoor is de zangeres, rapper en songwriter voortdurend bekritiseerd voor wat ze draagt en hoe ze zichzelf in de publieke belangstelling draagt; voornamelijk vanwege haar lichaamstype. Een persoon die de boodschap van zelfacceptatie in de samenleving probeert te verspreiden, zou normaal gesproken worden geprezen, dus het stelt de vraag: wat maakt Lizzo anders?Gedurende haar carrière heeft Lizzo naam gemaakt met het verspreiden van de boodschap van eigenliefde en lichaamspositiviteit met behulp van haar eigen methoden. Hierdoor is de zangeres, rapper en songwriter voortdurend bekritiseerd voor wat ze draagt en hoe ze zichzelf in de publieke belangstelling draagt; voornamelijk vanwege haar lichaamstype. Een persoon die de boodschap van zelfacceptatie in de samenleving probeert te verspreiden, zou normaal gesproken worden geprezen, dus het stelt de vraag: wat maakt Lizzo anders?

Tijdens haar opname verklaarde ze dat ze door haar toegenomen werkdruk gevoeliger is geworden voor de kritiek op haar op sociale media. “Soms heb ik zoiets van, de wereld houdt gewoon niet meer van me”, zei Lizzo. “Het is alsof het niet uitmaakt hoeveel positieve energie je in de wereld steekt, je zult nog steeds mensen hebben die iets, iets gemeens over je te zeggen hebben – en voor het grootste deel kwetst het mijn gevoelens niet, ik maakt niet uit. Ik denk gewoon dat als ik zo hard werk, mijn tolerantie lager wordt. Mijn geduld is lager, ik ben gevoeliger en het raakt me.”

In vergelijking met de recente gebeurtenissen rond Lil ‘Nas X, lijkt er een demografische groep mensen te zijn die weigert iemand toe te staan ​​te accepteren wie ze zijn en volledig in hun waarheid te leven. De maatschappelijke normen van tegenwoordig leggen druk op iedereen, dus om “jezelf te zijn” in een wereld waar alleen triomfen worden benadrukt en verliezen worden verborgen, is Lizzo’s transparantie over zichzelf, haar lichaam en haar ervaringen als zwarte vrouw in de entertainmentindustrie vele malen moeilijk aan te komen.

“Ik heb het gevoel dat dik het slechtste is wat mensen op dit moment over mij kunnen zeggen. Dit is de grootste onzekerheid. Het is zoiets als: ‘Hoe durft een popster dik te zijn?’ … dat moest ik bezitten’, zei Lizzo in een recent interview met Zane Lowe op Apple Music’s New Music Daily. “Ik heb het gevoel dat andere mensen die op dat voetstuk zijn gezet, of die popsterren worden, waarschijnlijk andere onzekerheden hebben of andere gebreken hebben, maar ze kunnen het verbergen achter een laagje sexy en verkoopbaar zijn”, voegde ze eraan toe.

Diversiteit is misschien wel een van de krachtigste boodschappen van Lizzo. In het verleden heeft ze zich vaak uitgesproken over de dubbele standaard die in de samenleving bestaat met betrekking tot fysieke verschijning, met name met vrouwen van kleur. Terwijl een vrouw met een kleiner postuur wordt gevierd omdat ze met haar lichaam pronkt, wordt een persoon van Lizzo’s grootte berispt, net zoals ze was door Jillian Michaels in 2020.

Hoewel de met een GRAMMY bekroonde muzikant behoorlijk wat kritiek heeft gehad, heeft ze ook een schat aan supporters. Toen ze haar oprechte Instagram Live-video uitbracht, was de ontvangst op sociale media vooral die van mededogen en liefde. Er waren ook veel gebruikers op Twitter die haar kwamen verdedigen, met name haar vriendin en medewerker Missy Elliott, samen met Cardi B.

You may also like

Leave a Comment