Advies van Mike Young over een vliegende start van je carrière in de techniek

by g.wijngaarden@rtv-7.com

Maak kennis met Mike Young. Hij is een van de getalenteerde productmanagers die voor Upwork werkt om interactieve ervaringen te creëren waarmee klanten hun freelanceprogramma’s kunnen beheren. Maar wat houdt het precies in om een ​​zwarte productmanager te zijn die in de techniek werkt? En hoe kun je dit doel voor jezelf nastreven?

Nou, we zijn blij dat je het vraagt. We spraken met Mike om meer te weten te komen over het zijn van een productmanager en zijn reis in de technische wereld.

Verbinden & Communiceren
De rol van productmanagers verschilt per bedrijf, maar voor de meeste gaat het om het prioriteren van productfuncties en het werken met een team om ze te implementeren. Afstuderen met een ingenieursdiploma aan de Universiteit van Michigan gaf Mike een geweldige basis, maar zijn natuurlijke nieuwsgierigheid en empathie voor anderen is wat hem echt vooruit heeft gedreven. “Ik heb zeven jaar lang procesverbeteringswerk gedaan waarbij ik met collega’s op andere afdelingen moest zitten om hun pijnpunten te begrijpen.” Productbeheer vereist een even intense klantgerichtheid. “Je moet empathisch zijn met de uitdagingen waarmee gebruikers worden geconfronteerd om een ​​product uit te brengen dat hen echt helpt. Ik realiseerde me dat ik een nog grotere impact kon hebben op de productkant.”

Nu, als productmanager, besteedt Mike veel tijd aan het contact met anderen in de organisatie. Voor een bedrijf als Upwork dat alle soorten bedrijven bedient, van eenmansstartups tot Fortune 100’s, is communicatie de sleutel tot het creëren van een krachtig, op vertrouwen gebaseerd platform waarmee bedrijven en freelancers kunnen samenwerken om hun potentieel te ontsluiten. Dat betekent dat Mike veel vergaderingen op zijn agenda heeft staan, waarbij hij met elke afdeling communiceert om ervoor te zorgen dat het product op elk contactpunt werkt.

You may also like

Leave a Comment